כך תתמודדו עם רגשות
לצעוק, לבכות, להרביץ: כך תתמודדו עם רגשות?
מה קורה לנו כשאנחנו מרגישים רגשות מסוימים ואיננו מתמודדים עמם כראוי? מה קורה לנו בנפש? מה קורה לנו בגוף? טיפול באמצעות כלים הוליסטיים של מודעות גוף נפש מגלה לנו כמה דברים מעניינים בעניין הזה.
מה לימדו אותנו על רגשות?
בחברה המערבית, שאליה אנו משתייכים, הפכו הרגשות עם השנים מודרים יותר ויותר. למה הכוונה? הכוונה היא שאנחנו שייכים לחברה שבבסיסה נשענת על ידע, על מדע, על שכל ועל רציונליות. כל מה שאינו משתייך באופן מובהק לקטגוריות הללו, נוטה להיתפס כפחות ערך. לפיכך, גם ההתמודדות עם הרגשות שלנו היא עניין שהשתיקה יפה לו ברוב המקרים, על פי הגישה החברתית הרווחת כמובן.
איך רובנו מתמודדים עם רגשות?
רובכם ודאי תסכימו על כך שעוד מילדות מלמדים ילדים לא לבכות, שלא לדבר על בנים שבוכים, מלמדים אותנו לא לצעוק ולא להרביץ. התוצאה של כל זה היא שאנחנו לומדים שלא טוב ולא מקובל לבטא את הרגשות שלנו, להביע אותם באופן פיזי ולשחרר אותם.
מה זה עושה לגוף שלנו ולנפש שלנו?
המצב הזה גורם לשתי בעיות קשות. הראשונה היא שאנחנו אכן מבטאים פחות ופחות את הרגשות שלנו, כלומר לא רגילים לבכות או לצעוק, ועל כן הלחצים והמתחים נאגרים בגוף שלנו כתוצאה מכך. חוסר ביטוי של רגשות גורם למתחים ניכרים בגוף הרגשי, בנפש ואפילו בגוף הפיזי – ואלו יכולים עם הזמן להפוך גם למחלות פיזיות ממשיות. הבעיה השנייה היא שאנחנו מרגילים את עצמנו להרגיש פחות ופחות את הרגשות עצמם. מאחר שאנחנו לא רגילים לתת להם ביטוי, אנחנו מאמנים את עצמנו להתעלם מהרגשות עצמם ולא להרגיש אותם, להדחיק אותם.
כך מומלץ להתמודד עם רגשות
אז נכון – העולם לא יהיה מקום טוב יותר אם נסתובב ונבטא את הרגשות הקשים שלנו זה על זה. הוא לא יהיה מקום נעים יותר אם אנשים יסתובבו ברחובות ופשוט יצעקו זה על זה או יכו זה את זה מתוך מתן ביטוי ופורקן לרגשות שלהם. אבל החדשות הטובות הן שאפשר גם וגם – אפשר גם להרגיש רגשות וגם לבטא אותם באופן בריא, וכך להשאיר את הסביבה שלנו נקייה מאגרסיות מיותרות, ואותנו נקיים מהאגרסיות שלנו ומאפשרים לעצמנו לבטא רגשות.
הצעד הראשון לשם הוא קודם כול להבין שיש לעשות הפרדה בין הרגש והביטוי שלו ובין האירוע. גם אם משהו עורר בי כעס ואני עכשיו מבקש כן לבטא אותו ולא להתעלם ממנו או להדחיק אותו – הדרך הנכונה לעשות זאת תהיה קודם כול מול עצמי. קודם כול לאפשר לעצמי לבטא באמצעות הגוף את הרגשות שעולים בי, ורק לאחר מכן, לאחר השחרור והביטוי הראשוני, לבדוק אם אני עדיין משייך את הכעס למה שחשבתי שעורר אותו. כלומר, ברגע שכעס עולה, כדאי לרוץ, לצעוק במקום פתוח, להכות שק אגרוף, לשחות או לבכות בפרטיות – או כל דבר אחר שמאפשר לכם לשחרר את הרגש שעולה בכם באותו זמן. לאחר שנתתם לו ביטוי ופורקן – לא על אדם אחר ולא מול אדם אחר, אלא עם עצמכם ולמען עצמכם – תרגישו פתוחים ונקיים יותר ומסוגלים יותר להסתכל על הסיטואציה בעיניים אחרות ולהבין מה באמת אתם מרגישים ואיך להתמודד עמה.
רוצים לשמוע עוד על התמודדות עם רגשות? צרו קשר עם המומחים שלנו בתחום.
יהודית קונפרטי
מטפלת בפסיכולוגיה אלטרנטיבית, NLP ודימיון מודרך
ריתה בר
מתקשרת, מדיום, נומרולוגית, יועצת רוחנית
אולי יעניין אותך
תגובות מהפייסבוק
אסטרולוגית, מתקשרת