פאנג שואי
תמיר בן אשר
נומרולוג
יפה ברגר
מתקשרת, נומרולוגית
פנג שואי – בחדר, בבית, במשרד – מה חשיבות הארגון ומה אסור לעשות?
רובנו מודעים היטב להשפעתם של סדר או של בלגן סביבנו. אבל האם אתם מודעים גם להשפעת הצבעים שאתם מקיפים את עצמכם בהם? ומה לגבי הכיוונים? והדלתות? מה עומד מאחורי הפנג שואי?
הפנג שואי היא שיטה שמקורה במזרח הרחוק, ככל הנראה היא התפתחה מתוך תורת הטאו, ובבסיסה כלים לארגון חללים ומרחבים באופן שיביא להרמוניה מֵרבית.
מהו פנג שואי?
על פי הפנג שואי, המרחבים והחללים שבהם אנו חיים משפיעים מאוד על חיינו, וחשוב שתהיה בהם זרימה טובה של אנרגיה. ביכולתם לסייע לצמיחה שלנו ולתמוך בנו, וביכולתם לגרום ל"תקיעה" של אנרגיה בחיינו. החלל האישי של אדם משקף את האדם, ולכן עליו להיות מאורגן באופן שתומך בהרמוניה ומתאים לאותו אדם. בפנג שואי משתמשים בכלים שפועלים עם הטבע ועם הזרימה שלו ולא בניגוד אליהם, והיא נסמכת רבות על ידע מהרפואה הסינית המסורתית.
עקרונות בשיטה
בבואנו לעצב חלל או מרחב על פי עקרונות הפנג שואי, עלינו להתייחס למרכיבים רבים ומגוונים; בין השאר, בשיטה זו מתייחסים לכיוונים שאליהם פונה החלל, לכיווני הפתחים ולמיקום החדרים בתוך החלל עצמו, לצבעים הנכללים בחלל ובפריטים הממוקמים בו, לחומרים שמהם עשויים הפריטים והרהיטים ולשילובים ביניהם. בהתייחס לכל חלל ולנתונים הבסיסיים שלו, המטרה היא לארגן ולעצב אותו בצורה המיטבית לאנשים המשתמשים בו, למערכות היחסים ביניהם ולמטרותיהם.
כך לדוגמה, חדר השינה יעוצב בצבעים מסוימים ושונים מאלה של חדר העבודה. חדר שינה של רווק או של רווקה יעוצבו באופן שונה מזה של זוג נשוי ולכל אחד מאלה יש כיוונים רצויים. הטוב ביותר הוא להיעזר במומחה לפנג שואי ולהתאים את עיצוב החלל לאנשים המשתמשים בו ולמטרותיהם.
כמה טיפים בסיסיים
כאמור, יש כמה עקרונות בסיסיים שנכונים תמיד ולכולם. הנה כמה מהם:
• לא מומלץ להציב מיטה מול דלת או מול חלון, שכן האנרגיה "בורחת" דרכם בזמן שאנו ישנים, ולכן אין אפשרות אמיתית להתמלא באנרגיה.
• לחדר השינה מומלצים גוונים בהירים בשילוב נגיעות של גווני ורוד או מעט אדום.
• החומרים המומלצים יהיו על פי רוב חומרים טבעיים ולא סינתטיים.
• מאוד לא מומלץ לאגור בבית חפצים מיותרים ובאופן כללי – לאגור חפצים רבים שלא עושים בהם שימוש, שכן הם גורמים לעומס אנרגטי על המתגוררים בבית.
• אין לתלות מראה מול הכניסה לבית, וגם לא מומלץ מול המיטה. זאת כדי להימנע מ"הכפלת" הנוכחים.
• כדאי להימנע מפינות חדות באופן כללי בבית, אך בעיקר בחדר השינה ובפרט פינות המופנות כלפי המיטה.
• כדאי לאחסן כל דבר במקום המתאים לו, כדי להשפיע לטובה על הארגון הפנימי שלנו. כך לדוגמה, לא נאחסן קלסרי עבודה או חשבונות בחדר השינה, גם לא אם הם חבויים בארון הבגדים.
• יש להיפטר מחפצים לא תקינים או מקולקלים וכן מכלים שבורים או סדוקים.
אולי יעניין אותך
1 thoughts on “פאנג שואי”
כתיבת תגובה
תגובות מהפייסבוק
אסטרולוגית, מתקשרת
מניסיון, לא חייבים מומחה לפנג שואי אלא אם כן רוצים ממש לעשות דברים גדולים בבית כמו לשפץ או לעצב מקום או עסק חדש ואז רוצים שהכל יהיה ממש מושלם וכמו שצריך לפי הפנג שואי כדי למנוע השפעה אנרגטית לא טובה או משהו כזה. ככה סתם בבית כדי לשפר ולשנות אווירה אפשר להשתמש בטיפים שברשת, לדעתי הם מספיק טובים לזה.